Building for good

Partners

Building for Good geeft integrale adviezen over de gebouwde omgeving. Reden dat we met een reeks bijzondere partners samenwerken. Hieronder een overzicht van de organisaties.
De Rouwmaat Groep is een breed georiënteerd bedrijf dat een reeks activiteiten uitvoert op het terrein van bodem- en milieuonderzoeken, infraprojecten, sloopwerken, de productie van beton en mortels, de verhuur van afvalcontainers, recycling en de transport van allerhande grondstoffen, half- en eindfabricaten.
Website partner
Isolectra is de specialistop het gebied van Stekerbaar installeren in Nederland. Sinds Isolectra het Wieland GST18-systeem introduceerde in Nederland, heeft stekerbaar installeren een grote vlucht genomen.
Website partner
De Dun Agro Hemp Group (DHG) is een samenwerking van professionele bedrijven in de hennepindustrie die hun expertise combineren. Van landbouw tot primaire verwerking tot productie van ei
Website partner
Het Deltion College is een regionaal opleidingencentrum in de regio Zwolle voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. De organisatie telde in 2021 zo'n 20.000 leerlingen en 1.800 medewerkers.
Website partner
Bij Breman staat alles wat ze doen in het teken van de toekomst met een beter woon- en werkklimaat. Ze helpen je graag met het verduurzamen van jouw woning. Voor een energiepositieve toekomst. Zo installeren zij cv-ketels, warmtepompen, zonnepanelen, ventilatiesystemen, slimme thermostaten en zorgen we voor service- en onderhoud.
Website partner
Bij Kingspan Group zijn ze verenigd door hun missie om een ​​toekomstige gebouwde omgeving zonder CO2-uitstoot te versnellen, waarbij het welzijn van mensen en de planeet centraal staat. Kingspan zet de eerste stappen naar biogebaseerde isolatieproducten grotendeels gemaakt van hennep.
Website partner
DuSpot is een matchingstool voor overheden en aannemers. Wij matchen vraag en aanbod van vrijkomende bouwmaterialen in verschillende fases van een project met elkaar. Dat doen we op gebruikersvriendelijke en overzichtelijke wijze.
Website partner
Calduran is marktleider in kalkzandsteen oplossingen en ondersteunen helpen haar klanten met ‘torenhoge’ ambities te verwezenlijken. Zij combineren A-kwaliteit producten met volledige support van een vakkundig team. Groei, innovatie en duurzaamheid staan daarbij centraal. Dat is de DRAAGKRACHT van Calduran!
Website partner
Mammoetgrasnoord beschikt over het dealersschap voor het aanplanten van het Mammoetgras in noord Nederland en noord Duitsland. Mammoetgras is een veredeld en ontwikkeld gewas dat zeer efficiënt is om CO2 vast te leggen. Het gevolg daarvan is dat de plant een zeer hoogwaardige biomassarendement heeft. Als voorbeeld noem ik hierbij dat 1 hectare mammoetgras 6 keer zoveel CO2 opneemt dan 1 hectare bos.
Website partner
Windesheim is een brede hogeschool, werkzaam in de regio’s Almere en Zwolle, met meer dan tweehonderd kortere en langere trainingen en opleidingen van een hoog niveau. Die hoge kwaliteit geldt ook voor ons onderzoek. In de regio zijn we een gewaardeerd partner van bedrijven en instellingen.
Website partner
NL Greenlabel is de aanjager van de natuurinclusieve leefomgeving. Onze filosofie is dat ambities op het gebied van duurzaamheid in de buitenruimte pas zin hebben, als ze concreet en meetbaar zijn.
Website partner
Dynovabegeleidt subsidieaanvragen en innovatieprojecten. Daarnaast begeleiden ze innovatieplannen, bijvoorbeeld bij het opstellen van businessplannen.
Website partner
VBI bouwt mee aan duurzame, flexibele en comfortabele woon- en werkomgevingen. Met onze draagconstructies dragen we bij aan omgevingen voor wonen, zorgen, leren en werken die in de tijd steeds aan te passen zijn aan de wensen van de eindgebruiker.
Website partner
“Building for Good heeft ons geholpen om met onze stekerbare installaties. We bieden nu een terugnamegarantie aan onze klanten en kunnen de producten voor hergebruik gaan aanbieden in de markt. Bedankt voor de inspiratie en het geduld.”
Casper Bontenbal
Manager Marketing Isolectra bv
In LUX038 heeft Deltion de ruimte om samen met bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio Zwolle te bouwen aan praktijkgericht innovatiegedreven technisch onderwijs.
Website partner
VVU is een totaal aanbieder op het gebied van de energietransitie. Of het nu gaat om zonnepanelen, omvormers, thuisbatterijen, op maat gemaakte batterijen (zelfs met zeer grote capaciteit). Alle producten worden geleverd via de daarvoor speciaal gecertificeerde samenwerkingspartners die zorgvuldig door VVU Energy zijn geselecteerd.
Website partner
Stichting OPEN heeft als missie om namens alle producenten op effectieve en efficiënte wijze de wettelijke doelstellingen te behalen en ook op langere termijn de landelijke dekking van het collectieve inzamelsysteem te garanderen.
Website partner
Eeculair biedt een dienstverlening voor staalbouw die volledig én gegarandeerd duurzaam en circulair is
Website partner
H.S. AGRI Direct is een agrarisch transport- & loonbedrijf gevestigd in Zuidlaarderveen, Drenthe & Tripscompagnie, Groningen.
Website partner
Carlisle SynTec Systems is al meer dan 50 jaar toonaangevend in de commerciële enkellaags dakbedekkingsindustrie. Het bedrijf blijft vandaag de dag toonaangevend in de dakbedekkingsindustrie met haar dakbedekking
Website partner
Tala ontwerpt en bouwt duurzame huizen van hout en andere biobased materialen. Tala bouwt onder hoge kwaliteit en overstijgt alle duurzame normen.
Website partner
Het team van 19 Het Atelier werkt onder het motto 'creatief en professioneel' aan diverse projecten, met de waardencirkel als kern. Dankzij een gebalanceerde mix van architecten en bouwkundigen kunnen zij alle ruimte- en huisvestingsvragen effectief beantwoorden. Samen ontwerpen ze ambitieuze, eigenzinnige en opvallende gebouwen, van concept tot in detail.
Website partner
Bij Weever Bouw gaat bouwen verder dan stenen stapelen; wij kijken vooruit naar efficiëntie, duurzaamheid en circulariteit, in het voortraject anticiperen op gebruik en kosten voor een duurzame toekomst van elk gebouw.
Website partner
Het is de missie van Eurorail om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de verkeersveiligheid en het terugdringen van verkeerslawaai in Nederland. Dit doen we door het leveren en monteren van (duurzame) aanrijdbeveiliging, geleiderail en geluidschermen.
Website partner
Peter’s Hout is niet zomaar een houthandel; maar een plek waar ambacht, service en scherpe prijzen samenkomen. Bij Peter’s Hout zijn we betrokken en nuchter, hebben we service hoog in het vaandel staan en komen we onze afspraken na.
Website partner
Soprema is een internationaal familiebedrijf dat innovatieve producten maakt op het gebied van waterdichting en isolatie voor de hele gebouwschil.
Website partner
Bij Sonkrag combineren ze hoogwaardige producten met een ongeëvenaarde klantenservice en installaties die zijn gecertificeerd door InstallQ. De op maat gemaakte zonne-energieoplossingen zijn specifiek ontworpen om aan de individuele behoeften te voldoen.
Website partner
LJ Solutions biedt slimme ventilatieproducten, bevestigingsmaterialen en gevelsystemen waarmee je het onderhoud tot een minimum beperkt.
Website partner
Bouwcenter Concordia biedt de vakman bijna alles op het gebied van bouw en verbouw, zowel binnenshuis als buitenshuis. Concordia is leverancier van hout en bouwmaterialen, voor zowel de professionele verwerker als de particulier. Met 350 medewerkers staan zij iedere dag klaar om uw vragen te beantwoorden en wensen te realiseren.
Website partner
“Cor van Dijken heeft ons ondersteund bij het circulaire gebouw voor uitgeverij Davo. Hij voerde alle circulariteitsberekeningen uit en begeleidde ons, onder andere in de keuze voor leveranciers, materialen en subsidieadvies. We kunnen bijvoorbeeld aanspraak maken op de subsidies rondom de MIA/Vamil, de investeringsaftrek voor het toepassen van milieuvriendelijke technieken.”
Aniek Averesch
Metron Vastgoed
Zehnder is een toonaangevende wereldwijde leverancier van complete oplossingen voor een gezond binnenklimaat.
Website partner
IsoHemp maakt duurzame producten voor de bouw- en renovatiesector. Het bedrijf biedt zijn klanten oplossingen aan voor duurzame en efficiënt isolerende gebouwschillen voor alle nieuwbouw- en renovatieprojecten.
Website partner
CirclMovement staat voor kennis delen, impactvolle ontmoetingen initiëren en het aanzetten tot actie bij iedereen die snapt dat het anders moet én kan.
Website partner
ABN AMRO is een persoonlijke bank in de digitale tijd, die met toewijding een serieuze rol speelt in de samenleving. De focus ligt op inclusiviteit, duurzaamheid, sociaal ondernemen, innovatie, dagelijkse bankzaken en meer.
Website partner
Rabobank is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van diverse financiële producten. Ze bieden advies en maatwerk aan, met als doel ervoor te zorgen dat u als ondernemer zorgeloos kunt ondernemen.
Website partner
Bouwbedrijf Speelman B.V. is een allround bouwbedrijf in Alteveer, Stadskanaal waar u voor al uw bouwplannen terecht kunt. Zij combineren jeugdig elan met een schat aan bouwervaring. Onze medewerkers zijn bekwame vakmensen die de vele aspecten op het gebied van bouwen als geen ander beheersen.
Website partner
Vazet is goed in woningbouw voor alle generaties.Of het nu voor de koopsector of de huursector is. Vazet weet wat er leeft en wat er nodig is, nu en later.
Website partner
SW is al meer dan 65 jaar verantwoordelijk voor het langdurig onderhoud van vastgoed. De kennis hebben zij in de loop der jaren opgedaan en vastgelegd in een unieke aanpak voor hun drie diensten. Zo garanderen zij de optimale aanpak en het juiste team voor uw project. Voor elk van hun diensten hebben zij een concept ontwikkeld; ServiceDirect, PlanOptimaal en WoonBeter. Dit stelt SW in staat ervoor te zorgen dat mensen prettiger en duurzamer wonen, terwijl de opdrachtgever ontzorgd wordt en zijn risico’s verkleint.
Website partner
Sycade is koploper in de Nederlandse IT-markt op het gebied van .NET development.
Website partner
Staalbouwsysteem Skelletbestaat uit een team gemotiveerde mensen die strijden voor een duurzamere bouwindustrie.Zij werkenaan nieuwe, circulaire bouwmethodes binnen diverse toepassingsgebieden.
Website partner
Prefab Strobouw bouwt volledig circulaire en biobased woningen en panden. De prefab panelen van hout en stro uit de Groninger graanrepubliek creëren een gezond en aangenaam leefklimaat.
Website partner
Adviesbureau COR richt zich op de circulaire economie. Het spitst zich toe op het begeleiden van bedrijven en overheden, adviseren en brengen van praktische kennis, het oplossen van knelpunten en het aan elkaar verbinden van partijen.
Website partner
Aliaxis ontwikkelt duurzame, eenvoudig te installeren en innovatieve oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen op het gebied van water. Ze versnellen hiermee de overgang naar schone energie.
Website partner
Cladding Point is een totaalleverancier van hoogwaardige geïsoleerde sandwichpanelen voor gevels, wanden en daken. Om verder te komen moet je grenzen verleggen en de wereld een beetje beter maken, is het motto.
Website partner
Adamas voorziet professionals wereldwijd van hoogwaardige diamantgereedschappen voor boren, zagen en slijpen in (gewapend) beton, asfalt en steen.
Website partner
Akasison is dè specialist in hemelwaterafvoer. In de basis leveren zij complete hemelwaterafvoersystemen volgens een universeel principe: de stromingsleer van Bernoulli. Maar gaan daarbij een stapje verder.
Website partner
Talen Vastgoedonderhoud is een van de grotere onderhoudsbedrijven in Nederland. Gespecialiseerd in het totaalonderhoud van woningen en gebouwen voor – onder andere – gemeenten en woningbouwverenigingen.
Website partner
“Samen met onze opdrachtgevers willen we vastgoedonderhoud duurzaam en toekomstbestendig maken. We kijken kritisch naar de manier waarop we gebouwen onderhouden én naar de bouwmaterialen die we daarbij toepassen. In de afgelopen jaren hebben wij samen met onze ketenpartners een schat aan kennis en ervaring opgedaan op het gebied van duurzaam bouwen en onderhouden. Deze kennis nemen we mee in onze samenwerking met Building for Good”
Talen Vastgoedonderhoud
Directie Talen Vastgoedonderhoud
Alumet anodiseert een variëteit aan profielen plaatwerk en constructieonderdelen. Haar moderne machinepark produceert volgens de hoogste kwaliteitsnormen voor gevelbouw en interieurbouw.
Website partner
Cofac houdt zich bezig met het engineeren en produceren van aluminium composiet gevelelementen voor de meest uiteenlopende toepassingen.
Website partner
Insus helpt bedrijven om sprongen te maken. Met hun hoogwaardige PIR-isolatieplaten met gerecyclede grondstoffen worden gevels, vloeren en daken geïsoleerd op de meest duurzame manier. Zonder in te leveren op bouwtechnische en thermische eigenschappen. Wat Insus anders maakt? Hergebruik van materialen is bij InSus het vertrekpunt. Zij doen het er niet bij, het is geen extraatje of optie. Insus is circulair by nature, met de eerste en enige fabriek ter wereld die bestaand isolatiemateriaal en sandwichpanelen recyclet én verwerkt tot nieuwe PIR-platen.
Website partner
Bij Groothuis Bouwgroep staat rentmeesterschap centraal. Zij realiseren vastgoedoplossingen voor nu én voor later en dragen bij aan een duurzame leefomgeving
Website partner
Bij Stadsmijn Achterhoek wordt de gebouwde omgeving, dorpen en steden gezien als wingebied waar grond- en delfstoffen worden opgegraven. Daarna wordt het verder verwerkt in de bouw en industrie
Website partner
Hans van der Meijs BV heeft een passie voor het recyclen en hergebruiken van duurzame materialen. Zij werken creatief met panelen en koelinstallaties en dat hun – in Nederland én daarbuiten – één van de weinige bedrijven in deze sector waarvan het businessmodel zo geënt is op duurzaamheid en recycling.
Website partner
Bouw•Novum realiseert circulaire en flexibele huisvesting voor huidige én toekomstige generaties - en dat met behoud van de natuur.
Website partner
Cyclin biedt niet alleen een van de beste materialen die in de markt verkrijgbaar zijn als het gaat om geluidwering en akoestiek, het wordt gemaakt van grondstoffen uit reststromen papier.
Website partner
Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. In opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat versterken wij de regionale economie.
Website partner
De ambitie van de gemeente Zwolle op het gebied van circulaire en duurzame ontwikkeling is om een toonaangevende rol te spelen in het creëren van een veerkrachtige en duurzame samenleving.
Website partner
Kringloop Zwolle is een essentieel onderdeel van de circulaire economie van de stad. Het fungeert als een platform voor het hergebruik en de herwaardering van goederen, waardoor de levensduur van producten wordt verlengd en de hoeveelheid afval wordt verminderd.
Website partner
Kranendonk verzorgd het complete onderhoud aan vastgoed. Met eigen vakmensen voor schilderwerk, beglazing en geveltimmerwerk. Zij ontzorgen woningcorporaties, onderwijs-, zorg- en overheidsinstellingen en bedrijven hierin op de lange termijn.
Website partner
New Horizon gelooft in circulaire economie als het nieuwe economische model. Wij werken op een ondernemende manier aan de transitie naar dit nieuwe model. Dat doen we met overtuiging en lef! Wij laten zien dat circulair ondernemen beter is, door het te doen. Risicodragend en met passie.
Website partner
Rietkracht Biomassa doet onderzoek naar de mogelijkheden om riet op verschillende manieren te kunnen gebruiken als biobased product.
Website partner
Dealin.Green is expert in de biobased keten en verbindt boeren & bouwers. Zij begeleiden boeren om leverancier te worden van biobased materialen waar bouwers om zitten te springen. Met hun innovatieve model verdient de boer aan de vezels en aan de CO2-rechten (carbon credits).
Website partner
Om mensen en materialen op een optimale manier een (nieuwe) kans te geven, is verbondenheid nodig. In het circulaire ambachtsnetwerk WaardeRing werken bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties graag samen om circulariteit structureel op de kaart te zetten.
Website partner
Advieslab is gespecialiseerd in het milieukundig in kaart brengen van bouwproducten, procesindustrie, meubilair, installaties, etc. Dit voeren wij uit middels de Levenscyclusanalyse methodiek (LCA) volgens ISO 14040/44 EN 15804 en aanverwante normen zoals de NMD Bepalingsmethode.
Website partner
Hoekstra en Westra biedt oplossingen voor biobased en circulaire trajecten met als speerpunten: natuurlijke bouwmaterialen, energiebesparing, modulair bouwen, demontabel bouwen en renoveren, wooncomfort, en betaalbaarheid.
Website partner
Nivo Isolatiezorg staat voor hoogwaardige isolatieoplossingen die zorgen voor comfort, energiebesparing en een duurzamere leefomgeving. Met hun expertise en kwaliteitsmaterialen streven we naar optimale isolatieprestaties en tevreden klanten.
Website partner
Ansova Staalcoating is de jongste en modernste staalcoater van Nederland met ondanks haar leeftijd al ruim 10 jaar ervaring in poedercoating. Met de modernste machines en speciaal ontworpen prettige werkomgeving richten zij zich op kwaliteit op tijd gecombineerd met een hoge mate van werkplezier.
Website partner
Bij Wijk Isolatie geloven ze in het belang van een fijn thuis waar u tot rust kunt komen en zo min mogelijk gedoe hebt. Zij zijn uw partner in isolatie en streven ernaar om uw woning zo comfortabel, energiezuinig en duurzaam mogelijk te maken.
Website partner
OOG Vastgoedadvies is een jong bedrijf met veel advieservaring. Met bevlogen adviseurs en partners vinden zij de juiste antwoorden op de onderhoudsvragen van vastgoedeigenaren. Daarbij houden zij altijd rekening met de specifieke omstandigheden zoals bijvoorbeeld budget, de bestaande situatie en bewoners.
Website partner
Scroll to Top