Building for good

Architectencollectief

Welkom bij “Het Architecten Collectief Building for Good”

Het Architecten Collectief Building for Good ziet met toenemende belangstelling hoe de markt overspoeld wordt door duurzame en circulaire producten, waarbij de ene innovatie na de andere zich aandient en aanspraak maakt op het podium. Het gevolg hiervan is dat de bouwsector soms de grip verliest op wat er allemaal gaande is en of deze innovaties daadwerkelijk toepasbaar zijn. Ons doel is om deze dynamiek helder uiteen te zetten voor de markt op een slimme en gestructureerde wijze.

Wij nemen de rol op ons om leveranciers en hun producten te faciliteren in het laten toetsen van hun producten, terwijl wij tegelijkertijd zorgen voor de selectie van geschikte projecten binnen de markt. Om dit ambitieuze doel te realiseren, hebben wij een selecte groep ervaren architecten verenigd in het Architecten Collectief Building for Good. Dit collectief begrijpt als geen ander dat esthetiek hand in hand gaat met uitvoerbaarheid en kwaliteit.

Wij plaatsen de architect opnieuw in het hart van de keten, niet alleen als ontwerper, maar als ervaren bouwteamleider die de gehele bouwkolom overziet. Op deze wijze willen wij een brug slaan tussen innovatie, esthetiek en praktische uitvoerbaarheid, waardoor duurzaamheid en circulariteit in de bouwsector daadwerkelijk tot bloei kunnen komen.

Onze Kernprincipes:

  1. Materialen Oogsten: We geloven in het oogsten van waardevolle bouwmaterialen uit bestaande bronnen. Dit omvat het zoeken, vinden en demonteren van herbruikbare materialen uit sloopprojecten en oude gebouwen. Onze grafische oogstkaarten maken deze materialen en hun locaties inzichtelijk.

  2. Demontabel Ontwerp: Onze circulaire gebouwen zijn ontworpen met demontage in gedachten. Componenten kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt zonder kwaliteitsverlies. Zo creëren we flexibele ruimtes die zich aanpassen aan veranderende behoeften.

  3. Lange Levensduur: Duurzaamheid staat centraal. Onze gebouwen gaan lang mee en zijn ontworpen voor de toekomst. We streven naar tijdloze architectuur die blijvend relevant is.

  4. Biobased Materialen: Naast hergebruik van bestaande materialen, omarmen we biobased materialen zoals hout en bamboe. Deze natuurlijke bronnen dragen bij aan onze circulaire ontwerpen.

  5. Energiezuinigheid: Onze gebouwen zijn energie-efficiënt en maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Slimme technologieën zorgen voor een duurzame footprint.

  6. Samenwerking en Kennisdeling: Circulair ontwerpen vereist teamwork. We werken nauw samen met architecten, bouwers, leveranciers en andere belanghebbenden. Het delen van kennis en best practices is essentieel voor ons succes.

    Kortom, ons collectief bevordert duurzaamheid, minimaliseert afval en draagt bij aan een gezondere planeet voor toekomstige generaties. Welkom in onze wereld van circulaire architectuur! 

    Registreer je buro bij Building for Good HIER

Waarom een collectief:

We zien een toenemend aantal producten op de markt verschijnen die aanzienlijke potentie hebben, maar helaas niet tot hun recht komen door het lineaire denken en de productiemethoden die daarbij horen. Bovendien merken we dat nieuwe ontwerpen vaak nog steeds benaderd worden vanuit een lineair perspectief, waardoor de uitgebreide kennis van architecten onbenut blijft. In essentie herstellen wij de positie van de architect aan de voorkant van het bouwproces. Hierbij profiteren architecten van de toegang tot een uitgebreide databank met innovatieve en bewezen circulaire producten van onze betrouwbare partner. Dit creëert een win-win situatie: architecten maken kennis met innovatieve en nieuwe circulaire producten, terwijl de partners de kans krijgen om hun producten te laten testen en verbeteren.

Scroll to Top